Thursday, February 13, 2014

vanilyalı dondurma


mutfağımızın yeni üyesi: dondurma makinası!

1.75 dl taze krema (vispgradde)
2 yumurta sarısı
35 gr tozşeker
2 çay kaşığı vanilya (aslında 1/2 vanilya çubuğu içi)

önce kremayı çırpıp krem şanti kıvamına getiriyoruz.

başka bir yerde 2 yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı, baya köpük gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. tarifte vanilya çubuğundan sıyrılarak kullanılacak vanilya özünden bahsediyordu ancak bunu arayıp bulacak fırsatım yoktu. normal toz vanilya ile de gayet güzel oldu.

sonra köpük yumurtayı kremaya ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırıyoruz.

buzlukta min 7-8 saat beklemiş dondurma makinasının haznesine boşaltıp makinayı çalıştırıyoruz. dondurmamız 15 dakikada hazır. 

kıvamı daha sert olsun istiyorsak yemeden önce dondurucuda yarım saat kadar bekletebiliriz. biz yemek için bekleyemedik doğrusu :)

No comments:

Post a Comment