Monday, February 24, 2014

zeytinyağlı yeşil fasulye


1 kg yeşil fasulye
1 büyük soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 domates
1 çorba kaşığı salça
tuz, şeker
zeytinyağ
1/2 limon

fasulyeleri ayıklayıp yıkıyoruz. önce ortadan ikiye, çok büyükse üçe de böldüm ve sonra da boylamasına ikiye kesiyoruz.

yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı 1 çay bardağı zeytinyağında şeffaflaşıncaya kadar çeviriyoruz. sonra küp küp doğranmış domates ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri de ekliyoruz. 1 çorba kaşığı salçayı da ekleyip biraz çevirip fasulyeleri tencereye koyuyoruz. üzerine 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, yarım limonun tamamı olmayacak şekilde limonunu da sıkıp pişmeye bırakıyoruz.

taze fasulye epeyce pişmek istiyor. en az 1 saat sonra ara ara tadına bakarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.

No comments:

Post a Comment