Sunday, February 23, 2014

pankek


2 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

önce yumurta ve şekeri çırpma teliyle köpürtüyoruz. sonra süt, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip un tamamen eriyinceye kadar çırpıyoruz. akışkan, koyu kıvamlı bir karışım oluyor.

yapışmaz ve küçük tabanlı bir tavanın tabanına çok çok az sıvı yağ döküp tava kızınca tabanını kaplayacak kadar karışımımızdan boşaltıyoruz. altı pişince spatula ile ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz.

kivi, muz gibi meyvelerle, ayrıca çikolata sosu, dondurma, reçel gibi tatlılarla da yiyebilir,
servis edebilirsiniz pankeki. biz kendi yaptığım böğürtlenli dondurma ile yedik :)

1 comment:

  1. sedef bunu okuyunca yıllar önce bulduğum bir tarifi vermeden geçemedim. Vereceğim tariften kabartma tozunu çıkarınca krep oluyor. Tuzlu istersen biraz tuz, tatlı istersen biraz şeker koyabilirsin ama bence yumurta kabarsın diye bir parça tuz dışında hiç bir şey koymamak en güzeli. Şöyle:
    Bir bardaktan bir parmak eksik süt,
    Bir bardak un,
    Bir yumurta.
    Bir tatlı kaşığı kabartma tozu (benim daha fazla koyduğum da olur).

    Kaşıkla küçük yuvarlaklar olarak koyup, üstte kalan tarafta kabarcıklar oluşunca çeviriyorsun. Hem harika bir ölçü, hem lezzetli.

    Sevgiler *))) didem t.

    ReplyDelete