Friday, February 14, 2014

beze


çocukken çok severdim. meğer yapması çok kolay ve zevkliymiş. insana nedense çok zor ve enteresan bir yapımı varmış gibi geliyor :)

2 yumurta akı
2 çay bardağı şeker
1 çimdik tuz
2-3 damla limon suyu

yumurta akını mikserle çırpacağımız kaba koyup önce üzerine bir çimdik tuz ve limon suyunu koyuyoruz. yumurta iyice köpürünceye kadar çırpıp 1 çay bardağı şeker ekliyoruz. çırpmaya devam edip 1 çay bardağı şeker daha ekliyoruz. oldukça koyu kıvamlı bir krem şanti gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. sanırım en az 15-20 dakika sürüyor bu çırpma işlemi.

sonra malzememizi krema sıkma torbasına koyup yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkmaya başlıyoruz. bu esnada fırını da 100 derece açıyoruz. önceden ısınıyor ve bezeler düşük ısıda yaklaşık 1 saat pişiyor.

klasik beze şekli verebileceğimiz gibi değişik şekiller de yapabiliriz. mesela ben bu kalpli bezeleri büyük bir marketin reklam dergisinde gördüm. dondurmalı, krem şantili ve meyveli bir kupun üzerine yerleştirmişlerdi. tek başına yemenin dışında süsleme için kullanmak üzere de iyi bir fikir.

No comments:

Post a Comment