Saturday, February 22, 2014

fırında karnıyarık


sebze kızartmaya süper bir alternatif var, o da fırınlamak. bu karnıyarık da şu şekliyle hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli oluyor.

5-6 patlıcan
200 gr kıyma
1 soğan
2 sivri ya da çarliston biber
1 çorba kaşığı salça
2 domates
zeytinyağ
tuz, karabiber, kimyon

patlıcanları alacalı soyup bir fırın kabına diziyoruz. sonra üzerlerinde ip gibi zeytinyağ gezdirip oldukları yerde çevirip her taraflarının yağlanmasını sağlıyoruz. 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişiyorlar.

o esnada da biz içini hazırlıyoruz. hiçbir şeyi kavurmadan kıyma, soğan, biber ve salçayı bir tencereye koyup üzerinde şöyle bir zeytinyağ gezdirip arada karıştırarak harcı pişiriyoruz. kıymalar kırmızlığını tamamen kaybettiğinde yarım bardak kadar da sıcak su, tuz, karabiber ve biraz da kimyon ekleyip biraz daha pişiriyoruz.

fırından çıkarttığımız patlıcanları bıçakla boydan boya yarıp içlerine kaşıkla kıymalı harçtan dolduruyoruz.

domatesleri rendeleyip patlıcanların üzerine koyup, gene yarım bardak kadar sıcak su da ekleyip yeniden fırına veriyoruz. yaklaşık yarım saat de fırında pişiyor.

sonra yanında cacıkla mesela, afiyetle yiyoruz..

No comments:

Post a Comment