Thursday, May 12, 2011

fırında kabak tatlısı



çorbasını yaptığımdan beri butternut squash ile kabak tatlısı da denemek aklımdaydı. kendisiyle tanışınca görmüştüm ki bizim balkabağının şekil olarak değişik bir versiyonuydu sadece.

1 kg bal kabağı (butternut squash)
1-1.5 su bardağı toz şeker
üzeri için dövülmüş ceviz, fındık, fıstık, dondurma, vesaire..

kabağı soyup dilimliyoruz. sonra fırın kabının içine yerleştirip şekeri üzerine yayıyoruz. ben 1 bardak şekerle yaptım. tam kıvamında oldu. daha tatlı da alırdı ama. dolayısı ile çok tatlı isteyenler 1.5 bardakla yapabilir. yaklaşık yarım saat şekerle kabaklar öylece bekledi. kabaklar sulanıp şekeri ıslattı. sonra 200 derece fırına koydum ve 45 dakika kadar pişti. işte o aşamada kabağın ne kadar sulandığına inanamadım. çatalla kontrol ettim, kabaklar yumuşamıştı ve sonra fırından çıkarttım. soğuyunca üzerlerine ceviz ve yanında dondurmayla servis yaptım. çok ama çok enfes oldu. kabakları soyma kısmı dışında süper basit bir tatlı bu. arada yapıp yemeli.

1 comment:

  1. Cooook lezzetli gorunuyor but I am on involuntary diet bu aralar :((

    ReplyDelete