Saturday, May 28, 2011

elmalı pay




elmalı payı daha önce elmaları rendeleyerek ve sonra da üzerlerine hamur kırpıntıları koyarak yapmıştım. çok zahmetli olmuştu. o tariflerin yanında bu çok çok kolay.

2 su bardağı un
1 yumurta
3 çorba kaşığı su (ya da süt)
125 gr tereyağ ya da margarin (5 çorba kaşığı)
1 çay bardağı toz şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu (ya da 1 paket)
2 çay kaşığı vanilya (ya da 1 paket)

üzeri için:
2 elma
1/2 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

tüm hamur malzemelerini karıştırıp yoğuruyoruz. yumuşak bir hamur oluyor. sonra pay kabının içine parmaklarımızla yayarak yerleştiriyoruz. kabın kenarlarının yarısına kadar da çıkıyor. hamur dinlenirken elmaları soyup ince ince dilimliyoruz. sonra elmaları dıştan içe doğru hamurun üzerine diziyoruz. bir kasede toz şeker, tarçın ve cevizi karıştırıp bu karışımı da elmaların üzerine döküyoruz. 180 derecede ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika pişiyor.

tarçınlı elmalar fırındayken öyle güzel kokuyor ki..

No comments:

Post a Comment