Thursday, August 12, 2010

mercimek corbasi


enfes bir corba bu! baska soze gerek yok...

1 su bardagi kirmizi mercimek (buyukce bir bardak)
1 sogan
1 havuc
1 patates
1 corba kasigi un
1 corba kasigi salca
tuz, karabiber, kekik
zeytinyag

sogani minikminik dograyip zeytinyaginda cok hafif kavuruyoruz. sonra uzerine kupkup dogradigimiz havuc ve patatesi ekliyoruz. soyle bir cevirip uzerlerine de unu serpiyoruz. yikadigimiz mercimegi ekleyip, salcayi da koyuyoruz. ve sonra suyunu koyuyoruz. suyun olcusunu vermek zor. corba piserken koyulasiyor ve zaten tekrar sicak su eklemek gerekiyor. once corbaya benzemiyor hazirladigimiz karisim. insan bir supheye dusuyor herseyi dogru yaptim mi diye. fakat 15-20 dakika sonra mercimekler pismeye basladiginda corba gorunumu almaya basliyor. o asamada tuz, karabiber ve kekik ekliyoruz. mercimek corbasinin kivamini bilirsiniz. iste o kivamda olmasini saglayacak kadar su takviyesi yapiyoruz pisme sureci boyunca.

tariflerde blendirdan gecirin diyor ama ben gecirmedim. havuclar ve patatesler corbanin icinde cok guzel gorunuyorlardi. kiyamadim :)


No comments:

Post a Comment