Tuesday, July 15, 2014

pişi


bu tarifi izmirli 25 yıllık arkadaşım tuba'dan kaptım geldim. ben henüz makarna bile yapmamışken o çok güzel kakaolu kek, kısır yapardı. ayvalık'ta zaman rüzgar gibi geçti gene..

1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1/2 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağ
un

maya ve şekeri karıştırıp az ılık su ile ıslatıyoruz. 20 dakika bekleyip kabarıyor.

süt, tuz, zeytinyağ ekleyip elimize yapışmayacak kıvamda bir hamur oluncaya kadar un koyuyoruz. yoğurup üzeri kapalı gene 20 dakika bekletiyoruz. bu sefer de hamur kabarıyor.

sonra bol kızgın sıvıyağda avuç içi kadar,
iki elimizle yassı hale getirdiğimiz parçaları kızartıyoruz.

sıcak sıcak ve afiyetle yiyoruz.

No comments:

Post a Comment