Sunday, July 27, 2014

irmik helvası


1.5 su bardağı irmik
100 gr tereyağ
1 avuç dolmalık fıstık
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

önce irmik, tereyağ ve fıstıkları kısık ateşte 45-50 dakika tahta bir kaşıkla kavuruyoruz. fıstıklar da irmik de pembeleşiyor.

sonra üzerine sırasıyla şeker, süt ve suyu ekleyip karışım iyice fokurdayana kadar karıştırıyoruz. irmikler hafif suyu çekince üzerini kapatıp ocağın da altını kapatıyoruz. öylece yarım saat kadar bekleyip demleniyor helva. irmikler de suyu tamamen çekip yumuşuyor.

kapağı açtığımızda helva tek parça gibi duruyor ama kaşıkla karıştırınca irmiklerin tane tane ayrıldığını ve çok başarılı bir irmik helvası yaptığınızı görüyorsunuz.

2 comments:

  1. Isvec te irmik var mi? varsa isveccesi ne acaba ? tesekkurler...

    ReplyDelete
  2. isveççesi mannagryn. her markette yok ama ben daglivs'de buldum..

    ReplyDelete