Thursday, July 24, 2014

köfte



500 gr kıyma
1 büyük soğan
bir avuç maydanoz
1 dilim ekmek
2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
tuz, karabiber

ekmeğin kabuğunu çıkartıp, ıslatıp, suyunu sıkıp ufalayın. soğanı incecik doğrayın. eğer soğan büyük doğranırsa kızartma aşamasında dağılıyor. benim gibi küçük doğramayı beceremiyorsanız rendelemekte fayda var. maydanozun sadece yapraklarını da incecik kıyın.

köfteyi yoğuracağımız kaba kıymayı, yukardaki malezemeleri, tuz ve karabiberi, baharatları koyup 10-15 dakika yoğuruyoruz. kıyma hamur gibi yumuşacık oluyor.

köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde de yoğurup, yuvarlayıp, yassı şekil veriyoruz.

köfteleri kızartacağımız tavanın tabanını kaplayacak kadar zeytinyağ döküp, yağ kızdıktan sonra köfteleri diziyoruz. her iki tarafını da kızartıyoruz.

köftenin de tarifi mi olurmuş demeyin. ekmekli-ekmeksiz, yumurtalı-yumurtasız, şu baharatlı, bu baharatlı, çeşit çeşit köfte tarifi var.

sevgili mutfak'tan okuduğum bu tarifle köfte çok lezzetli oldu..

No comments:

Post a Comment