Sunday, May 11, 2014

meyveli pasta


çok basit bir pasta. kekini yatay olarak ortadan ikiye kesip ortasına da meyve ve krema koymak mümkün ama ben öyle yapmadım. tarif öyle idi.

220 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
2.25 dl toz şeker
4 yumurta
4 dl un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
5 dl taze krema

önce tereyağ ve şekeri mikserle karıştırıyoruz. tereyağı dolaptan çıkar çıkmaz kullanırsanız karıştırmak zor olur. dışarda biraz yumuşasın. sonra yumurtaları birer birer kırıp gene mikserle iyice çırpıyoruz.

tüm kuru malzemeyi katıp br kaşık yardımıyla hepsini karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz. çok sıvı ve akışkan bir hamur olmuyor. kalıbın içine gene kaşık yardımıyla yerleştirmek ve üzerini düzeltmek gerekebilir.

160 derece fırında 30-40 dakika pişiyor.

kek soğuduktan sonra kremayı mikserle çırpıp krem şanti kıvamına getiriyoruz. meyvelerimizi hazırlıyoruz. ben çilek ve böğürtlen kullandım.

keki servis tabağına alıp her tarafını krema ile kaplayıp üzerini de meyvelerle süslüyoruz.

işte bu kadar..

No comments:

Post a Comment