Tuesday, August 5, 2014

kuşkonmazlı pizza


25 gr kuru maya (2 paket kullandım)
2.5 dl ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
6-7 dl tam buğday unu
2 dl creme fraiche
2 dl pizzaya uygun rendelenmiş peynir
1 tatlı kaşığı bal
250 gr taze kuşkonmaz
üzeri için yeşillik

tarifte, pizza illa da domates sosu ile olmak zorunda değil, peynirli bir krema sosu ile de olabilir diyor..

un, tuz, zeytinyağ, maya ve suyu yoğurup yumuşak güzel bir hamur elde ediyoruz. yaklaşık 15-20 dakika yoğuruyoruz. sonra üzerini örtüp yarım saat kadar hamurun kabarmasını bekliyoruz.

hamuru unlu bir zemine alıp ikiye bölüyoruz. düz yemek tabağından daha büyük olacak kadar açıyoruz. hem elle hem de merdane ile şekil verdim. sonra yapışmaz kağıt serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine koyuyoruz.

creme fraische, peynir ve balı bir kapta karıştırıyoruz. yarısını ilk pizza hamurunun üzerine sürüyoruz.

kuş konmazların da yarısının sap kısımlarının en kalın yerlerini kesip atıyoruz. çok kalınları varsa onları da boylamasına ikiye bölüyoruz. sonra iki üç parçaya bölüp pizzanın üzerine serpiştiriyoruz. üzerine de karabiber ekiyoruz.

225 derece fırında 15-20 dakika pişiyor. peynirler kızarmaya başlayınca çıkartıyoruz.

ilk pizza pişerken ikinci hamurumuzu da hazırlıyoruz. kalan malzemeleri pizza hamuruna yukardaki gibi yerleştiriyoruz. hemen arkasından ikincisini de pişiriyoruz. iki pizzayı arka arkaya aynı tepside pişirdim. pizzalar kocaman oldu. aynı tepside pişmeleri mümkün değildi.

fırından çıkan pizzanın hafif soğumasını bekleyip minik ıspanak ve bir çeşit roka karışımı yeşilliklerle süsledim. kolay bir vejeteryan pizza oldu.

No comments:

Post a Comment