Saturday, September 7, 2013
kimyonlu, çavdar unlu ekmek
bugüne kadar yaptığım ekmekler içinde normal beyaz ekmeğe en çok benzeyen bu oldu. diğerlerine göre çok daha hafif ve yumuşak bu ekmek.
3 dl su
1 yemek kaşığı tereyağ
5 dl beyaz un
2 dl çavdar unu
1.5 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı kimyon
1.5 çay kaşığı kuru instant maya
malzemeleri yukardaki sırayla koyuyoruz. unu koyduktan sonra bir kaşık yardımıyla sıvıların üstünü tamaman kapatacak şekilde yayıyoruz. tuz, baharat ve en önemlisi mayayı en son koyuyoruz. ilk etapta maya sıvıya değip hemen ıslanmıyor.
kaşıklar da makinanın kendi ölçü kaşığı.
1 numaralı basic programda 1.000gr ekmeği seçerek pişiriyoruz.
ekmek haznesini makinadan çıkarttıktan 5-10 dakika sonra, daha sıcakken ekmeği hazneden çıkartmak daha kolay oluyor. ekmek dışarda soğuduktan sonra da hemen naylon torba içine kaldırmak lazım. yoksa dışı sertleşiyor.
Labels:
mutfakta biri var,
tuzlu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment