Saturday, September 28, 2013
cevizli ekmek
bu ekmeğin adı rustic bread. yani köy ekmeği.
305 ml su
1.5 çay kaşığı tuz
1/2 çorba kaşığı şeker
415 gr beyaz un
95 gr çavdar unu
1.5 çay kaşığı instant kuru maya
110 gr ceviz
malzemeleri yukardaki sıra ile ceviz hariç makinanın haznesine koyuyoruz.
2 numaralı (french) programda 750 gr ayarında çalıştırıyoruz. makina belli bir süre hamuru karıştırdıktan sonra bipleyerek cevizi koy diyince bıçakla küçük küçük parçaladığımız cevizi de ekliyoruz. yaklaşık 3.5 saat sonra mis gibi cevizli ekmeğimiz hazır oluyor.
tarifte ceviz ya da fındık diyor. fındıklı da yapılabilir yani.
Labels:
mutfakta biri var,
tuzlu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment