ballı lokma tatlısı, aman hadi hayırlısı..
şerbet:
2 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1 dilim limon
hamur:
1.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
1 fiske tuz
2 tatlı kaşığı kuru maya
önce şerbeti kaynatıyoruz. soğumaya bırakıyoruz. soğuk şerbete sıcak lokmaları atacağız çünkü.
yukardaki hamur malzemelerine yavaş yavaş su koyarak yumuşak bir hamur yapıyoruz. hamuru üzeri bezle kapalı yaklaşık 1 saat bekletiyoruz. mayalanan hamur kabarıp büyüyor. sonra elimizi yağlayarak minik toplar yapıp gene yağlı bir zemine diziyoruz bunları. sıcak yağa atarak kızartıyoruz. yalnız çok hızlı kızarıyor lokmalar. bir kişi atarken bir kişi de toplasa ancak yetişiliyor.
yağdan aldığımız sıcak lokmaları soğuk şerbete atıp biraz bekletip servis yapıyoruz.
Stockholm´de lokma keyfi de yaptik :))
ReplyDeleteEllerimize saglik.
bize gurbette lokma da yedirdin ayça. gerçekten ellerine sağlık :)
ReplyDeletecilginsiniz!
ReplyDeletebana da çılgın bir fikir gibi gelmişti ama gerçek oldu :p
ReplyDelete