Sunday, July 25, 2010

inception

film bitip de ekranda christopher nolan'in adi yazinca, hah dedim, simdi oldu...yonetmenin kimligiyle son kare de yerine oturmus oldu. bu adam kesin kuzey avrupali diye dusunerek eve geldim ama baktim ingilizmis.

'inception' cok guzel bir film olmus. tavsiye ederim. leonardo gene cok iyi oynamis. ben cok seviyorum bu adami. artik bir oscar versinler, ayip oluyor bence..

film ruyalardan yola cikarak bilinc alti incelemesi yapiyor. bir yerden sonra ruya gercek birbirine giriyor. bazen insan ne kadar detayli, komplike ruyalar gorur, inanilmaz gercekten. yani biz derin uykudayken, bilincsiz bir durumdayken, beynin bunlari yapiyor olusu cok garip. bazen kendi ruyalarimi dusunurum, hic bilmedigim yerler, hatta tanimadigim insanlar, karmakarisik, upuzun ruyalar. nasil bunlarin goruntuleri kafamin icinde olusabiliyor, beyin bunlari nasil kurguluyor, kimlere nasil rolleri dagitip oynatiyor diye dusunurum ama icinden cikmama imkan yok bunlarin. yillar once bir yer vardi, ruyalarimda giderdim. gercek hayatta gitmedigim, bilmedigim bir yer. birkac kereden fazla ayni yeri gorunce her uyanisimda hayretle gene gittim oraya diye dusunurdum. cok uzun zamandir gormuyorum orayi. neresi oldugunu da hala bilmiyorum. hala bilmiyorum derken, belki gercekten vardir oyle bir yer. ya da belki gercekte orda yasiyorumdur ve su anda ruya goruyorumdur. film de bu dusunceden yola cikmis iste..

bunu da bir filmde duymus olabilirim ya da bir yerde okudum. artik bazen okuduklarim, izlediklerim ve dinlediklerim birbirine giriyor. hangisi nerden hatirlayamiyorum. ha bir de ruyalar var tabi...

ruyamda kelebek oldugumu gordum. sonra uyandim ve insan oldugumu gordum. dusunuyorum da, belki de su anda bir kelebegin ruyasini yasiyorum aslinda..

1 comment:

  1. Haydaaaaa... Sirayla okuyorum yazilarini ve saat 6'da Inception'i izlemeye gidiyorum. Dur bakalim, izleyeyim de, ondan sonra bi' yorum daha yaparim. Alana ve kizlar Irlanda'da. Iste bu yuzden, sirf bu yuzden... bir yildan fazladir adimimi atamadigim sinema salonlarina donus yapiyorum!

    ReplyDelete