Sunday, June 5, 2011

fırında mantarlı tavuk


bu yemeği kanat, but, baget, göğüs de değil de galiba kol oluyor, çok daha büyük ve kemikli tavuk parçalarıyla yaptım. fırına koymadan önce tavukları haşladım ve böylece enfes bir tavuk suyu elde etmiş oldum. onunla da sütlü domates çorbası yaptım.

1 kg tavuk kol ( 3 parça vardı içinde)
250 gr mantar
1 soğan
tuz, karabiber, kimyon
zeytinyağ

haşlanmış tavukları fırın kabına koydum. üzerine halka halka doğradığım soğanları ve mantarları ekledim. bir kasenin içinde biraz zeytinyağında tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp üzerlerine döktüm. bu sosa bulansınlar diye hepsini şöyle bir karıştırdım. 200 derece fırında ve sonuna doğru da ızgarada 30-40 dakika kadar pişirdim bunları. soğanlar aynen közlenmiş soğan lezzetindeydi. tavuklar da hafif kızarmıştı. bu arada kimyon tavuğa gerçekten çok yakışıyor.

2 comments:

  1. Gunaydınn bu hıc tavuk gıbı durmuyorrr .. exotic bir yemek gıbı sankı ... seniha

    ReplyDelete
  2. karlar, buzlar eriyince stockholm de çok egzotik bir yer oluyor zaten :)

    ReplyDelete