Thursday, June 23, 2011

sigara böreği


türk mutfağının eşi benzeri de değil de, rakibi yok bence dünya üzerinde. bu kadar çok çeşit başka hangi mutfakta var? sigara böreği de nadide bir eser mesela. sıcak ve çıtır çıtır yemeye doyamıyor insan.

2 adet yufka
beyaz peynir
maydanoz, dere otu
sıvıyağ

her bir yufkadan 16 adet sigara böreği çıkıyor. ne kadar çok yapmak isterseniz o kadar yufkadan yapabilirsiniz. önce bir tabakta ufalanmış beyaz peynire ince ince doğradığımız maydanoz ve dere otunu katıp karıştırıyoruz. masa üzerine açtığımız yufkayı ikiye katlayıp yarım daire şekline getiriyoruz. önce ortadan ikiye bölüp sonra her bir parçayı önce ikiye ve sonra gene ikiye bölünce 8 parça oluyor. alt katta da 8 parça olduğu için toplamda 16 ediyor. üçgenlerin geniş tarafına peynirli karışımdan koyup dış iki ucunu önce içe katlayıp sonra uca doğru yuvarlıyoruz. bir kasede yanımıza su alıp böreklerin sivri uçlarının 2-3 cm kısmını suya batırıp böreğe yapıştırıyoruz. bu işi topluca ve en son yaptım, elim ıslanmasın diye.

sonra da az sıvıyağda kızartıyoruz. börekler çok çabuk kızarıyor, altları sararınca hemen çevirmek ve sonra da almak lazım. biraz daha kızarsın derken fazla kızarmış olmaları an meselesi.

No comments:

Post a Comment