Thursday, June 16, 2011

karnabahar graten



1 karnabahar
1 soğan
200 gr kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
2 bardak süt
kaşar peynir
tuz, zeytinyağ

soğanı zeytinyağında hafif kavurup kıyma ve 1 kaşık salçayı da ekliyoruz. tuzunu da koyup kıymayı bu şekilde pişiriyoruz.

sonra karnabaharı çiçeklerine ayırıp buharda ya da suda haşlıyoruz. tencerenin içine yerleştirilen metal aparattan var bende. onunla sebze haşlamak çok kolay oluyor. hem de sebzeler hiç dağılmıyor, ezilmiyor.

son olarak da beşamel sosu hazırlıyoruz. bir tavada 1 kaşık tereyağ ve 1 kaşık unu hafif kavurup sonra üzerine yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı elde edene kadar pişiriyoruz.

fırın kabımıza önce karnabaharları, sonra kıymayı koyup üzerlerine de beşamel sosu döküyoruz. en üste de kaşar rendeleyip 180 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz.

No comments:

Post a Comment