Wednesday, April 20, 2011

kremalı sebze çorbası

tariflerde hazır krema kullanıyorlar ama krema dediğimiz 1 bardak süt ve 2 kaşık undan oluşuyor aslında. bunu keşfettikten sonra her sebzenin kremalı çorbasını yapabiliriz..

2 orta boy havuç
2 orta boy patates
5-6 mantar
1 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık salça
1 kaşık tereyağ
tuz, kırmızı pulbiber

önce havuç ve patatesleri küçük ve küp küp doğruyoruz. tencerede tereyağ ile biraz kavuruyoruz. salça da ekleyip 4-5 bardak su koyuyoruz. patatesler ve havuçlar biraz pişince mantarları da ekliyoruz. nasıl isterseniz o şekilde doğrayabilirsiniz mantarları. havuçlar ve patatesler yumuşamaya yaklaşınca sütü ve unu bir kapta karıştırıyoruz. un iyice eriyor sütün içinde. bu karışım tencereden kaşık kaşık alınan çorba suyu ile ılıştırıldıktan sonra tencereye boşaltılıyor. tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirdiğimiz çorbanın kıvamı koyuysa o aşamada çok az su da ekleyebiliriz. bu arada tuz ve biber de koyuyoruz. süt, tereyağ filan derken hoş kıvamlı ve mis kokulu bir çorba oluyor..

3 comments:

  1. Bugun Sedef tarifleri gunu :) Simdide bunu deniceeem :P

    ReplyDelete
  2. Corbayi yaptim bugun guzel oldu. Ama bende salca olmadigindan kirmizi toz biber kullandim. Birde acaba sutle un yerine burada ki gräddelerden yani sivi kaymak kullansaydim daha mi iyi olur du acaba?

    ReplyDelete
  3. hazır kremayla da olur tabii. tarifler genelde öyle zaten ama annem hiç hazır krema kullanmaz. hep böyle yapar kremalı çorbalarını. ben belki de buna alışığım bu yüzden :)

    ReplyDelete