Monday, April 4, 2011

güveçte karides


tabii burda güveç ne arar ama herhangi bir fırın kabında da yapılabiliyor bu.

karides
8-10 mantar
2 biber
2 domates
1 kaşık salça
7-8 diş sarımsak
zeytinyağ, tereyağ
tuz, kırmızı pulbiber

sarımsak ve biberleri ince dilimleyip zeytinyağda kavurmaya başlıyoruz. sonra domates ve mantarı ekliyoruz. salça, tuz ve kırmızı biberi de koyup pişmeye yakın ocaktan alıyoruz.

sonra fırına koyacağımız kapta karideslerin üzerine bu karışımı döküyoruz. üzerine parça parça da tereyağ koyuyoruz. 180 derece fırında 20-30 dakika pişti galiba. karidesler için miktar vermiyorum. ne kadar istenirse koyulabilir. çok enfes birşey oldu. yanında spagetti ile yedik.

No comments:

Post a Comment