Monday, April 11, 2011

tavuklu, bamyalı, şehriyeli çorba


adi corba ama ana yemek gibi...bu kadar da guzel olmasini beklemiyordum..

1 su bardagi kuru bamya
1 tavuk budu
1 cay bardagi sehriye
2 domates
2 kasik salca
tereyag
kirmizi pulbiber, karabiber, tuz
limon

corba yapacagimiz kadar suda tavugu hasliyoruz. tencereden tavugu cikarip icine yikadigimiz kuru bamyayi ve sehriyeyi koyuyoruz. o sirada da tavugun etlerini didikliyoruz. bamya ve sehriyeler biraz yumusayinca tavugu ve rendelenmis 2 domatesi de ekliyoruz. tencereyi arada karistiriyoruz. tavada 2 kasik kadar tereyagda salca, kirmizi ve karabiberi kizdiriyoruz ve sonra bunu da tencereye ekliyoruz. tuzunu koyuyoruz. hepsini iyice karistirip bamyalari, sehriyeleri kontrol ederek pisip pismedigine karar veriyoruz. yemek icin tabaga aldigimizda da icine ne kadar istiyorsak limon sıkıyoruz. cok lezzetli ve doyurucu bir corba oluyor..

No comments:

Post a Comment