Sunday, May 17, 2015

zeytinyağlı baklalı enginar


bu enginarları izmirli arkadaşım fatoş tarladan kendi topladı, ayıkladı, yemeklik doğrayıp buzlu poşetlerle bana yolladı. paket valizden çıktığında içindeki buzlar bile duruyordu. garip ama gerçek :)

8-10 adet enginar
1/2 kg iç bakla
3-4 adet kuru soğan
dereotu
1 çorba kaşığı un
zeytinyağı
tuz, şeker

önce baklalar pişiyor. bunun için 3-4 adet soğanı yemeklik doğruyoruz. bol zeytinyağı ile tencerede şöyle bir çeviriyoruz ama kavurmuyoruz. baklaları üzerine ekleyip büyükçe bir kase suya karıştırdığımız bir kaşık unu da tencereye boşaltıyoruz. su miktarına göz kararı karar verebilirsiniz. sonuçta baklalar pişecek.

baklalar pişmeye yakın dörde bölünmüş enginarları da tencereye koyup karıştırıyoruz. bu aşamada tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve ince kıyılmış dereotu da ekliyoruz. enginarlar hemen pişiyor.

yemeği tencereden alıp cam bir kaba aktarmanızı tavsiye ederim. enginar gerçekten seyirlik bir sebze çünkü :)

No comments:

Post a Comment