Friday, May 2, 2014

bruschetta



gelelim sadede. ciabatta yapmamın asıl nedeni bruschetta'ya ulaşmaktı sevgili izleyiciler..

her ikisi için de ilhamı verense mini malta gezimiz oldu. italya'nın başka bölgelerine daha önce yaptığım yolculuklarda olduğu gibi gene, oralara ait olmadığım gerçeği fena halde yedi bitirdi beni. italya, italyan kültürü, mutfağı, mimarisi, havası, suyu, dünya üzerinde bir başka dünya bence. malta italya değil güya ama çok italyan..

kuzeydeki gerçeklere geri dönersek durum çok da kötü değil. en azından başarılı bir ciabatta yapım aşaması sonrası harika bruschettalar yedik :)

iki farklı çeşit yaptım..

ilkine 1/2 soğan, 2 diş sarımsak, 1 büyük domates, 1 mozarella peynir, 1 avuç kıyılmış maydanoz koydum. soğanı mümkün olduğunca minik minik doğruyoruz, sarımsağı sarımsak ezeceğinden geçiriyoruz. domates ve mozarellayı da küp küp doğruyoruz. bunları tıpkı salata yapar gibi çukur bir kapta bol zeytinyağı ve biraz balzemik sirke ve tuz ile karıştırıyoruz.

diğerine ise gene küp küp doğranmış 1 domates, 1 mozarella peynir, 1 avokoda, tuz, karabiber, zeytinyağ ve balzemik sirke koyuyoruz. üzerine de kıyılmış taze fesleğen koymak gerekiyordu ama almayı unuttuğum için fena halde eksik kaldı ama siz unutmayın.

bunları hazırlamadan önce ciabatta ekmekleri dilimleyip fırında önce bir yüzlerini ve sonra da diğer yüzlerini güzelce kızartıyoruz. dışarı çıkartıp biraz soğuduklarında ise bu salata malzemelerini üzerlerine döşüyoruz. kaşıkla malzemeleri yerleştirirken bir yandan da her bir dilimin üzerine kabın dibindeki zeytinyağından da gene kaşıkla ekstra koyuyoruz. kızarmış ekmekler zeytinyağ ile yer yer yumuşuyor.

bu harika başlangıç yemeğini sadece çorba yaptığınız hafif bir akşam yemeğine hazırlayabilirsiniz. ya da şarap yanında da iyi gidiyor. insan yemeğe doyamıyor. kesin bilgi..

No comments:

Post a Comment