Tuesday, May 6, 2014

taze zencefilli mercimek çorbası


bildiğiniz mercimek çorbası aslında bu. tek farkı içine rendelenmiş taze zencefil koyuyoruz. hem lezzet katıyor hem de zencefilden faydalanmış oluyoruz..

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 soğan
1 havuç
1 patates
1 yemek kaşığı salça
zencefil
zeytinyağ
tuz, karabiber, kimyon

soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında çok az kavuruyoruz. salçayı da bu esnada katıyoruz. havuç ve patatesi ister rendeleyin, isterseniz küçük küçük doğrayın. sebzeleri, yıkadığımız kırmızı mercimekleri de tencereye koyup son olarak soyulmuş ve gene rendelenmiş taze zencefili ekliyoruz. çok büyük olmayan bir tencere çorbaya 4-5 cm uzunluğunda bir zencefil koydum. hiç acı olmadı. tadını almak için daha fazla koyabilirsiniz ama biraz da acılığı olabileceğini hesaba katın o durumda.

tencereye çorba olacak miktarda sıcak su da ekleyip pişiriyoruz. tuz, karabiber ve kimyon da ekliyoruz.

mercimek çorbasını pürüzsüz sevenler blendırdan geçirebilir. ben pürüzleriyle seviyorum :)

No comments:

Post a Comment