Sunday, January 12, 2014

orman meyveli ve çikolatalı tart


tart hamuru:
100 gr oda sıcaklığında ısınmış tereyağ
100 gr pudra şekeri
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya
225 gr un
25 gr kakao
1/2 çay kaşığı tuz

tüm malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. hamur çok kuru olmuş gibi geliyor ama yoğurdukça malzemeler birbirine karışıyor merak etmeyin. yoğurduğumuz kabın ağzını folyoyla kapatıp top halindeki hamuru buzdolabında yarım saat bekletiyoruz. sonra çıkartıp tart kabının içerisine koyup ellerimizle bastırarak her yerine yayıyoruz. kabın kenarlarından yarım santim kadar da yukarı çıkıyor. tariflerde tart hamurunu merdane ile açıp tart kalıbına yerleştirin diyor ama ben böyle yapıyorum.

hamurun üzerine çatal batırarak delikler açıp gene yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. sonra 180 derece ısınmış fırında yarım saat pişiriyoruz. bu hamur kakaolu olduğu için hamurun pembeleştiği belli olmuyor. fazla pişirirseniz tartın altı çok sert oluyor. buna dikkat etmek lazım.

çikolatalı dolgu:
200 gr pastalık çikolata (%70 kakaolu)
100 gr tereyağ
2 yumurta
2 yumurta sarısı
50 gr şeker

çikolata ve tereyağı benmari usulü eritip soğuması için kenara koyuyoruz.

yumurtalar, yumurta sarıları ve şekeri bir kapta mikserle yaklaşık üç kat kabarıncaya kadar çırpıyoruz. sonra çikolata ve tereyağlı karışımı da ekliyoruz. bir spatula ya da plastik kaşıkla birbirlerine tamamen karışıncaya kadar karıştırıyoruz.

karışımı tart hamurunun üzerine döküp 180 derece fırında en üst rafta 10 dakika pişiriyoruz.

dışarı çıkartıp soğumasını bekliyoruz. sonra da üzerine meyvelerimizi diziyoruz.




No comments:

Post a Comment