Wednesday, December 11, 2013

kakaolu muzlu pasta

 
 
 
kakaolu kek:
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
4 çorba kaşığı kakao
7-9 kaşık un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

önce yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. ölçü bardağı olarak çok büyük olmayan bir su bardağı kullandım. 1 bardak süt ve yağı da ekliyoruz ve gene mikserle karıştırıyoruz. sonra kakao, vanilya ve unu koyuyoruz. unu önce 7 kaşık koydum. oldukça akışkan bir hamur olacak bu. karıştırdıkça kıvamına baktım. 8 kaşık un iyi oldu. bunları da iyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu koyup şöyle bir karıştırıyoruz.

karışımı kek kalıbımıza boşaltıp 180 derece fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. içine kürdan ya da bıçak batırarak kontrol edip piştiyse çıkartıyoruz.

kek soğurken kremayı yapıyoruz.

krema:
3 su bardağı süt
2 tepeleme dolu yemek kaşığı un
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı toz şeker
limon ya da portakal kabuğu rendesi

hepsini ocakta karıştırarak pişiriyoruz. oldukça koyu bir muhallebi oluyor. ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.

muzları para para kesip kekimizin üstüne diziyoruz. sonra soğumaya yüz tutmuş ılık kremamızı muzların üzerine kaşık kaşık döküp bir spatula yardımıyla düzeltiyoruz.

pratik ve lezzetli bir pasta oluyor.

No comments:

Post a Comment