Saturday, January 18, 2014

kabaklı peynirli kek




2 orta boy kabak
1 küçük soğan
birer avuç ince doğranmış maydanoz ve dereotu
2 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay kaşığı karbonat
tuz, karabiber, çörekotu

kabağın kabuklarını soyup, kabak ve soğanı ayrı ayrı kaplara rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.

unu geniş bir kabın içine alıp ortasını havuz gibi açın. tarifte tam buğday unu kullanılıyordu. ben de 1 bardak beyaz ve 1 bardak çavdar unu kullandım. yumurtalardan birinin sarısının yarısını kekin üzerine sürmek üzere ayırın. yoğurt, zeytinyağ, tereyağ, yumurtalar, peynir, karbonat, tuz ve karabiberi unun ortasına koyup parmak uçlarınızla veya mikserin hamur yoğurma uçlarıyla yoğurmaya başlayın. poğaça hamurundan belki biraz daha yumuşak bir hamur olacak.

son olarak rendelediğiniz kabakların avucunuzda suyunu sıkarak hamura katın. soğan ve yeşillikleri de ilave edin. tekrar yoğurup kek kalıbının içine yerleştirin. kaşıkla her tarafa yayıp üzerini de düzeltin.

ayırdığınız yumurta sarısını üzerine sürüp çörekotu serpin.

175 derece ısıttığınız fırının orta rafında 30-40 dakika pişirin.



not: yoksa siz hala sevgili arkadaşım arzu aygen'in 'beyaz unsuz şekersiz hamur işleri' adlı harika kitabını edinmediniz mi?

http://www.idefix.com/kitap/beyaz-unsuz-sekersiz-hamur-isleri-100-dogal-100-tarif-arzu-aygen/tanim.asp?sid=R8O5WVZVWU6UGK2ZPLC5

No comments:

Post a Comment