Thursday, May 2, 2013

cevizli armutlu muffin


geçen senelerde epey takmıştım bu muffin işine. denediğim tarifler beni bir türlü mutlu etmemişti. bu sefer oldu sanki..

2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
içine 8-10 damla limon damlatılmış 1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı zeytinyağ
200 ml un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ufak doğranmış ceviz
1 armut

yumurtaları yüksek devirde 2-3 dakika çırpıyoruz. köpük köpük olunca bir yandan da şekeri döküyoruz. 1-2 dakika da öyle çırpıp limonlu süt ve yağı ekleyip 1-2 dakika daha çırpıyoruz.

başka bir kapta un, kabartma tozu, tarçın ve cevizi harmanlayıp bunları da sıvıların üzerine döküyoruz. sadece homojen bir şekilde karışacak kadar karıştırıyoruz. uzun uzun çırpmaya gerek yok.

muffin tepsisine kağıtları yerleştirip içlerini 2/3 oranında dolduruyoruz. kolları sıvadıktan sonra sadece 5 adet muffin kağıdım olduğunu görüp epeydir dolapta denenmeyi bekleyen silikon muffin kalıplarımı da işe kattım. içlerini yağlamadım, unlamadım, öylece koydum karışımı.

10 adet muffin oldu bende ama kalıpları daha fazla doldurabilirmişim. bu ölçüler 8 adet muffin için ideal.

armutu soyup küp küp doğruyoruz. bütün muffinlerin üzerine paylaştırıyoruz bunları.

180 derece ısınmış fırında pişiriyoruz muffinleri. güzelce kabarıp, üzerleri de kızarıyor. birinin içine kürdan ya da bıçak batırarak kontrol edip fırından çıkartıyoruz.

silikon kalıplar çok pratikmiş, hem de çok dekoratif. çok kolayca çıktı muffinler dışarı :)

2 comments:

  1. tebrikler Sedef. Bu silikon kaplar iyi hoş ama altlarının kızarıp kızarmadığını bilemiyorum. Seninkiler çok başarılı görünüyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. altları için endişelenmene gerek yok. aynen kek gibi, kürdanla ya da bıçakla birinin pişip pişmediğine bakman yeterli. ben çok memnun kaldım bunlardan. hem şekilleri çok güzel oluyor, hem de kağıtla uğraşmıyorsun sonra.

      Delete