Thursday, May 16, 2013

banana bread


aslında cevizli muzlu kek. amerika'daki ayla arkadaşımdan geliyor tarif..

1 cup'tan 1 parmak eksik şeker
1/3 cup (75 gr) tereyağ
2 yumurta
4 muz
1/3 cup su
1 2/3 cup un
1 tea spoon (5 ml) karbonat
1/2 tea spoon tuz
1/4 tea spoon kabartma tozu
1/2 cup ceviz

evde yenmeyecek hale gelmiş, fazla olgunlaşmış muzları değerlendirmek amaçlı bir kek bu. ölçüler evde kaşıklar değil de ikea'nın plastik ölçü kaşıkları bu arada.

önce yumurtaları çırpıyoruz. sonra şeker ve oda sıcaklığındaki yağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz. ezilmiş muzlar ve suyu ekleyip gene karıştırıyoruz. başka bir derin kapta un ve ceviz hariç kalan tüm kuru malzemeleri karıştırıyoruz. unun ortasına bir çukur açıp diğer sıvı malzemeleri koyuyoruz. hepsini karıştırıyoruz. en son da bıçakla ufak ufak parçaladığımız cevizi koyup kaşıkla şöyle bir karıştırıyoruz.

kek kalıbımıza döküp 180 derece fırında pişiriyoruz. muz kokusunu sever misiniz bilmem. ben çok severim. her aşamasında hoş muz kokulu bir kek oluyor.

No comments:

Post a Comment