Monday, April 29, 2013

hamur kızartma


burda börek çörek yokluğu çektiğimden midir nedir, canım bazen bu tür hamur işi istiyor. hem de fena halde. birkaç kez denemiştim, güzel olmamıştı. sonunda doğru tarifi buldum sanırım. bu sefer oldu.

1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı instant maya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
un, sıvı yağ

bir kaba yumurta, yoğurt, tuz ve suyu koyup bir çatalla çırpıyoruz. üzerine bir su bardağı un, maya ve kabartma tozunu da koyup yoğurmaya başlıyoruz. henüz oldukça cıvık oluyor ama zaten kuru bir hamur olmayacak. kaşık kaşık un koyup yoğurmaya devam edin. ben 4 kaşık daha koydum sanırım. ele yapışır halde hamuru bırakıyoruz. üzerini örtüp evin içinde ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

hamuru kızartacağımız tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartıp elimizde yuvarlayıp sonra da bastırıp kızgın yağa koyuyoruz. hamur elimize yapışmasın diye bir kaseye koyduğumuz 1-2 kaşık sıvı yağa arada elinizi batırabilirsiniz. hamurların önünü arkasını kızartıyoruz. yağ çok sıcak olduğu için hemen kızarıyor. hızlı hareket etmek gerekiyor. kızarmış hamurları kağıt havlu koyduğumuz bir tabağa alıyoruz. ister sıcak ister soğuk yiyoruz. çok lezzetli oluyor.

No comments:

Post a Comment