Sunday, March 3, 2013

sütlü brokoli çorbası



brokoli
1 patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 lt süt
2 çorba kaşığı un
tuz, karabiber

2 avuç büyüklüğünde brokoliyi kabaca dallarına ayırıp, patatesi de küp küp doğruyoruz. eğer el blendırı ile püre haline getirmeyeceksek brokoliyi minik minik doğrayıp patatesi de rendeleyebiliriz. sebzeleri tencereye koyup üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakıyoruz. tereyağı da ekliyoruz.

başka bir kapta süt ve unu karştırıyoruz. un sütte iyice eriyor. sebzeler pişmeye yakın çorbaya sütlü karışımla terbiye yapıyoruz. yani azar azar çorbadan süte alıp sonra tümünü tencereye boşaltıyoruz. karıştırarak pişiriyoruz hepsini. tuz ve karabiber de ekliyoruz.

son olarak da el blendırı ile püre haline getiriyoruz. çok basit, besleyici ve lezzetli bir çorba oluyor.

3 comments:

  1. Blue cheese yok, sarimsak yok, et/tavuk suyu yok, cogul sahis var.

    ReplyDelete
  2. birinci tekil şahıs ve di'li geçmiş zamanla anlattığım tarifler de var. yok değil. fakat blue cheese yok. hiç olmadı.

    ReplyDelete
  3. ilk deneme, sadece minik havuclar ekledim, muhtesem oldu. orada durmak lazim, ikinci denemede turk damarim tuttu, biraz sehriye ekledim. bir seyin baska bir seye bu kadar yakismadigini hic gormemistim:)

    ReplyDelete