Thursday, December 20, 2012
pırasalı bulgur pilavı
1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 kg pırasa
1 soğan
1 havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2.5 su bardağı sıcak su
zeytinyağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
pırasaları 1 cm kalınlığında halka halka ve havucu da kare kare doğruyoruz. 3 kaşık zeytinyağ ile tavada kavuruyoruz. tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuruyoruz. soğanlar pembeleşince bulguru ekliyoruz. orta ateşte 2-3 dakika kavuruyoruz. salçaları ekleyip karıştırıyoruz. sıcak suyu ilave edip bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. altını kapatıp pişmiş pırasayı da ekleyip karştırıyoruz. sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Labels:
mutfakta biri var,
yemek
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Yemek tariflerinde birinci cogul sahis ekolu.
ReplyDeleteAma guzel yine de.
peki iyelik ekli ekole ne demeli? pırasalarımı ve soğanlarımı doğruyorum. gibi :)
ReplyDeleteBence emir kipi ama cogul mu tekil mi ona karar veremedim.
ReplyDelete- Pirasayi ve sogani dograyin
- Pirasalari ve soganlari dograyin
Bir de zeytinyagi olacak tabii, belirtisiz isim tamlamasi.
Peki bu yemege seker konur mu, zeytinyagli pirasa gibi?