Thursday, December 20, 2012

pırasalı bulgur pilavı


1 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 kg pırasa
1 soğan
1 havuç
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2.5 su bardağı sıcak su
zeytinyağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber

pırasaları 1 cm kalınlığında halka halka ve havucu da kare kare doğruyoruz. 3 kaşık zeytinyağ ile tavada kavuruyoruz. tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı 4 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavuruyoruz. soğanlar pembeleşince bulguru ekliyoruz. orta ateşte 2-3 dakika kavuruyoruz. salçaları ekleyip karıştırıyoruz. sıcak suyu ilave edip bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. altını kapatıp pişmiş pırasayı da ekleyip karştırıyoruz. sıcak sıcak servis yapıyoruz.


3 comments:

  1. Yemek tariflerinde birinci cogul sahis ekolu.

    Ama guzel yine de.

    ReplyDelete
  2. peki iyelik ekli ekole ne demeli? pırasalarımı ve soğanlarımı doğruyorum. gibi :)

    ReplyDelete
  3. Bence emir kipi ama cogul mu tekil mi ona karar veremedim.

    - Pirasayi ve sogani dograyin

    - Pirasalari ve soganlari dograyin

    Bir de zeytinyagi olacak tabii, belirtisiz isim tamlamasi.

    Peki bu yemege seker konur mu, zeytinyagli pirasa gibi?

    ReplyDelete