Sunday, March 24, 2013

fırında mantarlı kabak


3-4 kabak
250 gr mantar
1 soğan
kaşar peynir
zeytinyağ, tereyağ
tuz, karabiber

soğanı yemeklik ve mantarları da önce ikiye bölüp sonra da ince ince doğradım. bir tavaya biraz tereyağ ve biraz da zeytinyağ koyup önce soğanı hafif bir çevirip sonra da mantarı, tuz ve karabiberi ekledim. mantar pişmiş gibiyken ocaktan indirdim.

kabakları soyup önce boydan 3'e ve sonra da ortadan 2'ye böldüm. içlerini hafif oydum. sebze haşlama aparatı ile buharda haşladım.

bir fırın kabına kabakları koyup içlerine mantar soteleri doldurdum ve üzerine de kaşar peynir rendeledim. boşluklardan bir iki damla zeytainyağ döküp kabı sağa sola salladım hafif. 180 derece ızgarada 15-20 dakika piştiler ve kızardılar ve çok güzel oldular. spagettinin yanına çok yakıştı.



2 comments:

  1. Ben de tam su anda benzer bir yemek yapiyorum, icleri oyulmus kabaklari firinda pisirip uzerine parmesan, mozarella ve domates koyalim yemegi.

    Dereotu da var tabii. En azindan orasi biraz turk usulu.

    Senin yemeginin goruntusu cok daha guzel, tadi da daha iyidir kesin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mantar ve peynir birlikte fırına girince sonuç çok güzel oluyor. burda kabak olaya maydanoz olmuş durumda aslında :)

      Delete