Monday, March 25, 2013

fırında baharatlı patates


bunu ne zamandır denemek istiyordum. çok güzel oldu..

patatesleri soyup kalem kalem doğradım. sonra bunları çukur bir kaba alıp üzerine tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve kekik ektim. sonra da biraz zeytinyağı döküp güzelce karıştırdım.

fırın kabının içine yağlı kağıt koyup patatesleri boşalttım. 180 derece ısıttığım fırında 30-40 dakika piştiler. son 5 dakika ızgaraya aldım, üzerleri de kızardı.

bu versiyon epey baharatlı oldu. daha sade olsun derseniz sadece zeytinyağ, tuz ve kekik ile yapanları duymuştum.



5 comments:

  1. Bunun ustune hellim koyup firina vermek lazim. Hem cokmus Kibris ekonomisine de bir katki olur, hellim de bize besi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. üzerine peynir güzel fikir. ama hellimi sevemedim gitti. böyle tuzlu, sert, gıcır gıcır birşey. hem hiç fakir kıbrıs'lı tanımıyorum. kaşar koyarım ben.

      Delete
    2. Iste oyle gicir gicir olmasi cok guzel degil mi? Antakya'da da var oyle gicir gicir peynirler, Kibrislilarin biraz burnu surtulsun dersek.

      Aslinda Kibris patatesi de cok guzel olur, hakkini vermek lazim.

      Boyle dogal urunlere yonelseydi Kibris her sey daha guzel olurdu sanki, bankacilik falan yerine.

      Delete
  2. Tiramisu hakkında sorduğunuz soruların cevapları:
    Zevkle yanıtlıyorum:
    1-) Kek soğuduktan sonra kolayca uzun bir bıçakla kesilebiliyor. Zorluğu yok hiç. İp ile kesenleri de duymuştum. Ama hiç denemedim.
    2-) Süt hafif ılık olabilir. Nescafenin soğuk sütte erimesi zor olabiliyor evet.
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gün içinde pc'den uzağım, belki geç oldu ama şimdi cevaplayayım. Kek soğuyacak. Krema ılık da olabilir soğuk da.

      Delete