Monday, December 3, 2012

hünkar beğendi



tas kebap için:
250 gr kuşbaşı et
1 soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 domates
1 çay bardağı su
1/2 çay kaşığı tarçın
karabiber

beğendi için:
2 patlıcan
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz

öncelikle patlıcanları közlüyoruz. sağını solunu bıçakla bir iki çizip fırına koydum. onlar pişerken de eti hazırladım.

kuşbaşı et, küp doğranmış soğan ve salçayı kavuruyoruz. domateslerin kabuklarını soyup rendeliyoruz. domates, tarçın, karabiber ve sıcak suyu ekliyoruz. suyunu çekince ocaktan alıyoruz.

patlıcanların kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getiriyoruz. un ve tereyağı bir tavada kavuruyoruz. patlıcan püresini ve tuzu ilave ediyoruz. sütü de ekleyip hızlı hızlı karıştırıyoruz. çok katı olursa biraz daha süt de ekleyebiliriz. patlıcanlar sütü çekince de ocağı kapatıp kaşar rendesini ekliyoruz.

tabağın altına beğendi, üstüne de tas kebabı koyarak sıcak sıcak servis yapıyoruz.

aslında çok zor bir yemek değil. ayrı iki şey yapmak insanı oyalıyor biraz ama kesinlikle değer.

1 comment:

  1. Ellerine saglik Sedefcigim ben de dun yaptim. Hazir kavanozda Patlican kozu var burada, Turk markette, Sera Marka:)) Onunla begendi cok kolay oluyor:))

    ReplyDelete