500 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kimyon
1 çay bardağı su
hepsini iyice yoğurup misket büyüklüğünde minik yuvarlak köfteler yapıyoruz.
1 kaşık tereyağ
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 soğan
1 çorba kaşığı salça (domates ya da biber)
1 yemek kaşığı dolusu reyhan
soğanı yemeklik doğrayıp tereyağ ve zeytinyağda çok hafif öldürüyoruz. sulandırdığımız salçayı da ekleyip tencereye yemeğin pişeceği kadar su koyup kaynatıyoruz. daha sonra reyhan ve köfteleri ekliyoruz. köfteler pişince suyuyla birlikte servis yapıyoruz. çok enfes bir köftedir. bitlis, elazığ yörelerinin yemeğidir. yani baba evimin..
1 yumurta
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kimyon
1 çay bardağı su
hepsini iyice yoğurup misket büyüklüğünde minik yuvarlak köfteler yapıyoruz.
1 kaşık tereyağ
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 soğan
1 çorba kaşığı salça (domates ya da biber)
1 yemek kaşığı dolusu reyhan
soğanı yemeklik doğrayıp tereyağ ve zeytinyağda çok hafif öldürüyoruz. sulandırdığımız salçayı da ekleyip tencereye yemeğin pişeceği kadar su koyup kaynatıyoruz. daha sonra reyhan ve köfteleri ekliyoruz. köfteler pişince suyuyla birlikte servis yapıyoruz. çok enfes bir köftedir. bitlis, elazığ yörelerinin yemeğidir. yani baba evimin..
glorik lafi nereden gelmis acaba? cocukluguma dondum bu kofteyle. bir de haslanmis icli kofte var hala istiyorum yillardir yemedim. ondan da yapin :)
ReplyDeletekuzen'cim bunu annem yaptı ama haşlanmış içli köfteyi bilmiyor. onu ankara'da halaya yaptırmak lazım. bu gidişimde belki birlikte yaparız. yapım aşamasını buraya da koyarım o zaman.
ReplyDelete