Thursday, October 13, 2011

havuçlu cevizli kek


2 havuç
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 avuç dövülmüş ceviz
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ya da 1 çay kaşığı karbonat
1 portakal ya da limon kabuğu rendesi

yumurtalar ve şekeri çırpıyoruz. üzerine yağ, yoğurt, havuç, ceviz, un, kabartma tozu ve portakal kabuğunu da ekleyip gene karıştırıyoruz. hamurumuzu kek kalıbına döküyoruz.

180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiyor. pişme süresi fırından fırına değişebiliyor. bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol etmek lazım.

annemin bu kekini yiyip de tarifini almayan yok gibidir. kek dünyasında çok özel bir yere sahiptir..

No comments:

Post a Comment