Thursday, September 29, 2011

portakallı paluze



1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 portakal

nişasta ve toz şekeri tencerede karıştırıyoruz. üzerine su ekleyerek devamlı karıştırarak pişiriyoruz. muhallebi gibi koyulaşıp kaynayınca portakal kabuğu rendesini de koyuyoruz. herhangi bir cam kabın dibine soyulmuş ve ince ince doğranmış portakal dilimlerini diziyoruz. üzerine kaşık ya da kepçeyle muhallebimizi yavaş yavaş döküyoruz. hızlıca dökersek portakalların düzeni bozuluyor. soğuyunca buzdolabına kaldırıp ertesi gün dilimleyerek yiyoruz. servisten önce üzerine dövülmüş fındık döküyoruz.

ters çevirmeyi başarabileceğimiz bir kaba koyarsak meyveler üstte olacağı için de çok güzel bir manzara oluyor. orta boy cam bir salata kasesi olabilir mesela. ters çevirip kabımızdan çıkartıp gene dilimleyerek servis yapabiliriz. bir başka servis şekli de tek porsiyonluk kaselere yapmak. bu tatlı bir de çilekle çok güzel oluyor. çilekler küçükse bütün olarak büyükse ikiye bölerek ya da dilimleyerek koyabiliriz. portakal kabuğu rendesi koymuyoruz bu durumda.

1 comment:

  1. Bu tatlilara anne eli degimis sankiii ;)

    ReplyDelete