Thursday, September 22, 2011

elmalı - armutlu pay




bu kadar mı kolay bir tarif ve güzel bir tatlı olur. çok çok tavsiye ederim..

2 elma
2 armut
1.5 çorba kaşığı nişasta (mısır unu, patates unu, hepsi olur)
2 çorba kaşığı toz şeker

3 dl un
3 çorba kaşığı şeker
150 gr tereyağ

elma ve armutlar küçükse daha çok da kullanılabilir. bunları soyup, dilimleyip sonra da dilimleri küçük küçük doğruyoruz. nişasta ve şekerle karıştırıp pay kabının dibine yayıyoruz.

hamur için un, şeker ve dolaptan çıkmış tereyağını yoğuruyoruz. tam olarak birbirlerine yapışmayıp pıtır pıtır olabilen bir hamur oluyor. sonra bunu meyvelerin üzerine iki elimizle kırıklıyoruz. üstleri tamamen kapanıyor.

180 derece fırında 1 saat kadar pişiyor. hamurun üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkartıyoruz. soğuduktan sonra yanında vanilya sosu (burda tatlılarla çok kullanılan birşey) ya da dondurma ile servis yapıyoruz. tek başına yense de çok güzel oluyor..

No comments:

Post a Comment