Wednesday, December 15, 2010

fırında mantarlı et

önce...

1 soğan
2 domates
mantar
et
zeytinyağ, tuz, karabiber, kimyon

soğanı halka halka kesiyoruz. domatesleri de kuşbaşı. istediğiniz kadar mantar ve gene kabınızın büyüklüğüne ya da kişi sayısına göre kuşbaşı eti de koyuyorsunuz. sonra üzerine tuz, karabiber, yarım çay kaşığı kimyon koyup zeytinyağını şöyle bir gezdiriyoruz. fırına koymadan da bunları bir güzel karıştırıyoruz. sonra 180 derece fırında yaklaşık 40 dakikada filan pişiyor. enfes bir yemek oluyor. hem de görüldüğü gibi süper basit. bu aralar kimyona merak sardım. neye koysam bir başka güzel oluyor. yalnız çok keskin bir baharat olduğunu hatırlatmak isterim. fazla kaçırmamaya dikkat etmek lazım.

ve sonra..

2 comments: