Friday, December 3, 2010

fırında tavuklu türlü


8 adet tavuk kanadi
1 adet buyuk kabak
1 adet tombul patlican
2-3 patates
1 buyuk sogan
2-3 domates
zeytinyag
tuz, karabiber, kimyon

yemekteki tavuklar sehriyeli corbanin suyuna katkida bulunan tavuklardi. yani firina koyulmadan once biraz pismislerdi zaten. bu yemegi yapacaginiz zaman corbayi da yapmanizi tavsiye ederim.

kabak ve patlicanlari serit seklinde soyup istediginiz gibi dogruyorsunuz. sogani halka halka ve patatesleri para para kesiyoruz. domatesleri de dograyip uzerine soyle bir zeytinyagi gezdirip baharatlari da ekleyip hepsini tepside karistiriyoruz. uzerine tavuklari koyup alt-ust firinda 200 derecede pisiriyoruz. en son tavuklar iyice kizarsin diye firin ayarini izgaraya da alabilirsiniz. turlu firinda cok guzel oluyor. tavuk kanadi ile ayrica hos oluyor. yanina da bol naneli az zeytinyagli koyu bir cacik ile enfes bir yemek..

No comments:

Post a Comment