Thursday, December 2, 2010

tavuk suyuna şehriye çorba


kisin soguklarda sicak bir corbanin yerini hicbir sey tutmuyor galiba..

3-4 tavuk kanadi (but, gogus hepsi olur)
1/2 su bardagi tel sehriye
2-3 domates
1 corba kasigi domates salcasi
tuz, karabiber
1/2 limon

corba yapacagimiz miktarda suyun icinde tavuklari kaynatiyoruz. ayni zamanda tavuk kanatli baska bir yemek daha yapacaktim. butun kanatlari kaynattim bu suda. boylece tavuk suyumuz bol tavuklu oldu. sonra tavuklari alip suya rendelenmis domates, sulandirdigimiz salca, sehriye ve tuz, karabiberi de ekliyoruz. bu arada da haslanmis tavuklarin etlerini kemiklerden ayiklayip didikliyoruz ve bunlari da corbaya ekliyoruz. sehriyeler pisince corba da pismis oluyor. en son yarim limon da sıkıyoruz. yanlislikla karabiberi fazla bosalttim corbaya ve hafif acili oldu bu yuzden. ve fakat tadi enfes oldu bu sekilde. hafif acili seklini tavsiye ederim.


1 comment:

  1. bu çorbaya yarım çay kaşığı da kimyon koyun. hmmmmm..enfes oluyor!

    ReplyDelete