Saturday, September 11, 2010

sütlü irmik tatlısı



bu tarifi bayrama yetiştirmek istiyordum aslında ama fotoğrafları yükleyemedim bir türlü. şeker bayramında genelde şerbetli, hamur tatlıları ikram edilir. böyle bir alternatif olabilir diyecektim, bayram sonrasına kaldı..

1 kg süt
7 çorba kaşığı irmik
12 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya

irmik, şeker ve vanilyayı tencerede kendi aralarında karıştırıyoruz. sonra sütü ekleyip ocakta muhallebi gibi pişiriyoruz. içini şöyle bir ıslattığımız cam kaba boşaltıyoruz. soğuyunca dolaba koyuyoruz. annem bunun üzerine hindistancevizli dövülmüş fındık koyar. ben de tarçınla ve de dondurmayla servis yaptım. başka şeyler de uydurulabilir tabii. çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır.

şimdi aklıma geldi. yıllar önce eve gelen bir grup arkadaşıma bu tatlıyı yapmıştım. ekipteki beylerden biri günler sonra beni arayıp tatlının tarifini istemişti. ama hiç yemek yapacağını tahmin edebileceğiniz bir adam değildir. çok şaşırmıştım. böyle de cazibeli bir tatlıdır kendileri :)




2 comments:

  1. Harika gozukuyor mutlaka deneyecem Sedef'cim! Bu arada biz insallah 21'inde Turkiyede olacagiz senin varmi TR planlarin?

    ReplyDelete