Friday, September 17, 2010

firinda mantar


bu kadar mi kolay ve lezzetli olur bir yemek. bunu et, tavuk gibi seylerin yanina yapabilirsiniz ama tek basina da yiyebilirsiniz. soyle ki, yanina bir tek makarnayla enfes bir yemek oluyor. cok doyurucu, cok da besleyici. mantarin faydalari saymakla bitmez, saymiyorum bu yuzden..

malzemeler: mantar ve peynir. kisi basi 5-6 mantar cok rahat yeniyor. mantarlarin saplarini cikartip sonra elimizle icten disa dogru kabuklarini soyuyoruz. bembeyaz bir hale geliyor mantarin disi. sonra icleri yukari gelecek sekilde tepsiye dizip firina veriyoruz. en az 15 dakika pisiyor mantarlar. iclerindeki cukurlar kendi sulariyla doluyor bir sure sonra ve o suyu da cekip pisiyorlar. sonra uzerlerine birer parca peynir koyuyoruz. cesitli peynirlerle deneyebilirsiniz. kasar en uygunu tabii. bizim beyaz peynirimiz olmaz saniyorum. burda kasar ve beyaz peynir arasi bir peynir var. oldukca yagli, az tuzlu ama bizim beyaz peynir gibi yumusak degil. onunla yapiyoruz, cok guzel oluyor. peynirleri de mantarlarin uzerine yerlestirdikten sonra firinda 3-5 dakikada eriyor zaten peynir ve yemeye hazir hale geliyor. cok guzel oluyor. demis miydim?

1 comment: