Monday, September 27, 2010

etli bezelye


1 sogan
1 havuc
2 domates
1/2 kilo bezelye
200 gr kusbasi et
2 kasik salca
dereotu
tuz, karabiber
zeytinyag

sogani kucuk kucuk dograyip zeytinyaginda kavurmaya basliyoruz. sonra kare kare ve kucuk kucuk dogradigimiz havucu da katiyoruz. sonra kusbasi eti ve kup kup dogranmis domatesi de ekliyoruz. bunlar kendi kendilerine biraz pisiyor. sonra salcayi ekleyip uzerine bezelyeyi de koyuyoruz. bizimki donmus bezelyeydi. yemegi yapmaya baslarken cikartmistim buzluktan. son olarak tuz, karabiber ve dereotu tozunu koyuyoruz. yani toz degil de aynen baharat gibi kuru dereotu bu. bilmiyorum taze dereotuyla yapilsa daha mi guzel olur? bi denemek lazim.

yanina pilav da yapinca ve hatta ayran da, afiyet oluyor haliyle :)


No comments:

Post a Comment