Saturday, December 6, 2014

kladdkaka


kaka isveçce kek, pasta, kurabiye demek. kladd da yapışkan demek. kakaolu, içi yumuşak ve dışı kıtır kıtır bir kek bu. isveçliler kahve yanında çok sever. hatta krem şanti gibi bir krema ile servis ederler.

100 gr tereyağ
2 yumurta
2.5 dl toz şeker
1 yemek kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 dl un

tereyağı eritip soğumaya bırakıyoruz.

bir kaba yumurtaları kırıp üzerine şekeri döküyoruz. mikserle iyice karıştırıyoruz. üzerine vanilya ve kakaoyu koyup gene iyice karıştırıyoruz. sonra unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.

bu arada fırını 175 derecede açıyoruz, ısınıyor..

son olarak tereyağı da ekleyip mikserle güzelce karıştırıyoruz. adeta şokella kıvamında bir hamur oluyor.

20 cm'lik bir fırın kabına ya da kelepçeli kek kalıbına hamuru döküyoruz. çok fazla bir hamur olmuyor. kalıbın tamamını kaplamıyor gibi oluyor. kalıbı sağa sola eğerek her tarafa yayılmasını sağlayabilirsiniz.

ısınmış fırında 20 dakika pişiyor. kesinlikle daha fazla değil. hatta 1-2 dakika daha az pişirirseniz içi daha yapışkan oluyor.

harika bir kek. o kadar da basit ki. kremasız yedik biz. biter bitmez yeniden mi yapsam diye düşünüyor insan :)

No comments:

Post a Comment