Saturday, November 29, 2014
simit
3 dl su
7 dl un
1.5 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kuru maya
üzeri için
pekmez
susam
malzemeleri yukardaki sırayla ekmek makinasının haznesine koyup hamur programını çalıştırıyoruz. yaklaşık 1.5 saatlık programda makina hamuru yoğuruyor ve mayalandırıyor.
hamuru elle de yoğurmak mümkün tabii. yoğurup üzeri kapalı 1 saat dinlendirebilirsiniz bu durumda.
sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde iki parça alıp elimizle mutfak tezgahında ya da masada yuvarlayarak silindir şeklinde uzatıyoruz. iki parçayı birbirine dolayıp iki ucunu birleştirip halka yapıyoruz.
bir tabağa biraz pekmez döküp az suyla sulandırıyoruz. bir tabağa da susam döküyoruz.
halka yaptığımız her bir simiti önce pekmeze batırıp sonra susama buluyor ve yanmaz kağıt koyduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. tüm simitleri aynı şekilde hazırlıyoruz. bu ölçülerle sokak simitinden biraz küçük 5 simit oldu.
180 derece fırında simitler kızarana kadar pişiriyoruz.
çok basit bir tarif. simitler çok güzel oldu :)
Labels:
mutfakta biri var,
tuzlu
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment