Sunday, April 6, 2014

elmalı, tarçınlı kek



2 yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı toz şeker
4 adet elma
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı karbonat
1/4 limon
1 tatlı kaşığı tarçın
bir çimdik tuz
1 avuç ceviz

elmaları soyup minik minik doğruyoruz. limon suyunu üzerlerine sıkıp karıştırıyoruz.

başka derin bir kapta yumurta, yağ ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. un, tuz, tarçın ve karbonatı da ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. çok koyu kıvamlı bir hamur oluyor. normal kek hamuru gibi akışkan olmuyor. endişelenmeyin.

sonra elmaları da ekleyip gene kaşıkla karıştırıyoruz. kek kalıbımıza döküyoruz ve elimizle ufaladıımız cevizleri de üzerine serpiştiriyoruz.

180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişiyor.

harika bir kek oldu. hem çok hafif ve lezzetli, hem de öyle güzel kabardı ki görüntüsü de çok güzel.





No comments:

Post a Comment